Over ons

The Assistant, duurzaam ICT beleid

Achtergrond

Door Ron Vuur ambassadeur van Stichting ICT voor Morgen die staat voor een duurzame ambitie, een nieuw initiatief gebaseerd op de noodzaak om ICT anders te organiseren en in te richten ben ik overtuigd geraakt van de noodzaak om mee te doen. Deze noodzaak ontstaat als gevolg van de oncontroleerbare groei, de enorme afhankelijkheid van ICT in relatie tot de benodigde en schaarse energie om ICT te faciliteren. Bedrijventerreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, provincies en gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen om ICT duurzaam te faciliteren, terwijl de beschikbaarheid en continuïteit beter gewaarborgd wordt. Deze zienswijze heeft Jan Groot aangepakt om daadwerkelijk een daad te stellen en het gedachtengoed van Ron Vuur handen en voeten te geven.

Werkwijze

T
he Assistant zal haar doelstelling bereiken door middel van advies aan gemeentes, overheidsinstellingen, scholen, bedrijven die ook overtuigd zijn dat de grondstoffen schaars worden, we geen afgedankte computers en mobieltjes moeten dumpen in derde wereld landen maar verantwoord moeten reclyclen waarbij het traject tot het eind transparant blijft.

Bewustwording, dat is waar het om draait.

The Assistant zal het gehele traject begeleiden en door middels van rapportages de opdrachtgever op de hoogte houden. Duidelijkheid en betrouwbaarheid zijn key woorden. De grondstoffen hebben een waarde die u terug kunt verdienen.
Draag bij aan een duurzaam ICT beleid.